Hypnopolis & Zvezdarijada

U sredu,  6.11.2019. u Galeriji “Kabinet Ark”, Milana Rakića 23, od 12:30 do14:00, održaće se prva radionica u oblasti filma, u okviru Zvezdarijade. Tema ove godine je dokumentarni film i očekujemo da će do kraja školske godine polaznici napraviti nekoliko kraćih dokumentarnih filmova na teme koje ih interesuju. O dinamici i vremenu daljih održavanja radionica će se dogovarati na prvom sastanku/radionici.

Foto: Tamara Antonović

Ekskluzivno najavljujemo da će polaznici u drugoj polovini novembra prisustvovati snimanju  filma “Breaking Point: A Star Wars Story”, koje će se organizovati u katakombama ispod Tašmajdana. Imaće priliku da vide kako se zaista snima jedan kratak film (spektakl), ali i kako se tokom snimanja paralelno radi na snimanju filma o filmu “Breaking Point: A Star Wars Story – The Making of”.

Foto: Tamara Antonović

Pisac scenarija i režiser je Stevan Filipović i ovo je njegov prvenac na engleskom jeziku koji će biti prikazan na premijeri filma “Star Wars – The Last Jedi”, 15. decembra 2019. godine. Producentska kuća “Hypnopolis”, višegodišnji saradnik GO Zvezdara i organizator aktivnosti u okviru Zvezdarijade, je odgovorna za produkciju ovog filma.
Pozivamo mlade od 15 do 25 godina da se prijave i dodju na filmske radionice, jer znanja i transverzalne veštine koje steknu u ovoj oblasti biće im višestruko korisne i primenjive kako u školskom/studentskom, tako i ličnom i profesionalnom životu.
Učesnici mogu da se prijave elektronskom poštom na hypnopolis@gmail.com  ili da dođu u galerijski prostor “Kabinet Ark”, u neposrednoj blizini Šeste beogradske gimnazije, u sredu, 6.10. 2019. godine, u 12:30.