До септембра следеће школске године

ПрограмЗвездаријада 2012 је успешно завршена, а свечано уручење награда ученицима и наставницима су подељене 07.06.2012. године, у Установи културе „Вук Караџић“, на сцени Култ.

У пријатној и топлој атмосфери, подсетили смо се дешавања кроз које смо заједно прошли у току другог полугодишта. Имали смо и прилику да још једном уживамо у наступима наших средњошколаца. Општи утисак је да су сви задовољни програмом и организацијом Звездаријаде и да би одзив ученика био још већи да се поједине активности нису одвијале у јеку писмених и контролних задатака и закључивања оцена.

Наредне школске године ћемо се сви заједно трудити да Звездаријаду садржајно обогатимо и активности реализујемо током целе школске године.

Ученици који су освојили прво место награђени су торбом за лаптоп и чеком од 1000,00 динара који могу да реализују у продавницама Lilly. За друго место ученици су награђени чеком од 1000,00 динара и књигом из популарне психологије “Месечев корак са Ајнштајном”  Џошуе Фоера, а за треће чеком од 1000,00 динара и књигом Душка Антонића “Носталгичне приче о плочама”.

Такммичари који су имали групне наступе (РокФест, Позоришне игре, Архитектура..) за прво место награђени су дигиталном камером и картама за базен, а за друго и треће место дигиталним фотоапаратима и картама за базен. У појединим областима није организовано такмичење већ само изложбе, а учесници су награђени картама за базен. Сви такмичари и учесници су награђени чланском картом Библиотеке “Вук Караџић” и плаћеном чланарином за годину дана.

Млади писци кратких прича (њих 12) награђени су књигом која је дар најпревођенијег живог српског писца и аутора Школе креативног писања, господина Зорана Живковића.

Ове године су симболично награђени и наставници координатори у школама, као и наставници ментори. За њих је дар обезбeдила Библиотека града Београда.