Јутјуб

У оквиру Звездаријаде, фестивала културе младих, одржана је  друга трибина под називом „Мој јутјуб канал – култура, могућности, цаке и трикови“ у Фармацеутско физиотерапеутској школи. Прва трибина, од планиране четири, одржана је у Седмој београдској гимназији.
Трибине  се организују са циљем оснаживања младих да одговорно користе дигиталне технологије и информишу се о могућностима које нуде јутјуб, инстаграм и друге друштвене мреже.
Стеван Филиповић, редитељ и професор на Академији уметности у Београду, је водио трибину. Он је, уз подршку Владимира Марковића Looney који је завршио филмску и ТВ монтажу на Факултету драмских уметности у Београду, Стефана Лазића и Филипа Миленкова, аутора јутјуб канала „Најбољи ортаци“, Бранислава Јевића, продуцента, и Соње Стаменовић, запослене у Одељењу за друштвене делатности, младе упознао са могућностима које нуде јутјуб канал и инстаграм, као и са доступним  дигиталним алатима у овој области
Са циљем развијања дигиталних компетенција и медијске писмености младих,  посебно је наглашена важност критичког приступања интернет садржајима, поштовања ауторских права и изградње позитивне репутације и дигиталног идентитета. Стеван Филиповић је теоретски младима приближио јутјуб као медиј, процес израде аудио визуелних садржаја, њихово постављање и промовисање, а млади миријевски јутјубери су то представили на сопственом примеру. Посебан пажња посвећена је утицају јутјуб садржаја на друштвени контекст, нарочито младе. Изградња заједнице која поштује и промовише позитивне друштвене вредности је циљ којем треба тежити.
Ученици Медицинске школе ће бити, такође, у прилици да учествују на трибини, као и представници ученичких парламената основних и средњих школа, 16. маја у Великој сали ГО Звездара.

Организатор наведене манифестације је Хипнополис д.о.о. а покровитељ ГО Звездара.