Јелена и Вељко вам причају приче

161214-pricamtipricu1Завршница пројекта „Причам ти причу” реализоваће се извођењем драмских минијатура у уторак, 16.12.2014. од 17.30 сати у великој сали Месне заједнице „Липов лад”, Булевар краља Александра 298. Млађа група учесника, из ОШ „Вељко Дугошевић” ће наступити у 17:30, а старија, из ОШ „Јелена Ћетковић”, у 18:30 сати. На представе су позвани њихови другари, родитељи и звездарски предшколци.
Пројекат су подржали Градска општина Звездара и градски Секретаријат за културу, а реализују га Пријатељи деце Звездаре, односно Милица Пилетић, драматург, Светлана Сретеновић, глумица и Тијана Јанковић, глумица. Оне су организовале драмске радионице у две основне школе на Звездари: ОШ “Јелена Ћетковић” и ОШ “Вељко Дугошевић”, током септембра, октобра, новембра и децембра.
161214-pricamtipricu2На радионицама је учествовало 55 ученика који ће на завршници Пројекта, у 7 драмских минијатура, представити оно што су научили (Снежана и 7 патуљака, Црвенкапа, Три прасета, Вук и 7 јарића, Дај ми оно што код куће ниси оставио – Белоруска бајка, Кери – Стивен Кинг, Гриншоова лудорија – Агата Кристи).
Приче које ће бити представљене су изабрала деца, уз подршку драмских педагошкиња. Током припреме драмских минијатура, деца су се упознала са основама сценске уметности, увежбавала сценски наступ, учила како да се ослободе треме, развијала креативност, вештине тимског рада, итд.