Ја, други и другачији

Градска општина Звездара и Звездаријада – фестивал културе младих, обележавају  Међународни дан толеранције 16. новембар и својим  средњошколцима ће приредити занимљив Округли сто на тему „Ја, други и другачији“. Млади ћемо подстицати на размишљање о начинима превазилажења различитости, паралелног функционисања и усаглашавања са другачијима од нас, подизању нивоа толеранције и разумевања.

Домаћин Округлог стола ће бити Иван Ергић, некадашњи фудбалски репрезентативац, који је играчку каријеру завршио у Бурси. Овај млади ерудита, али и поета,  ће са младима поделити своја размишљања и ставове о спорту, навијању, навијачима и хулиганима, али и разним другим врстама нетолеранције (националној и верској нетрпељивости, сукобима међу генерацијама и половима…). Наши ученици ће имати прилику да постављају питања и активно учествују у дискусији са духовитим, елоквентним и , надасве, искреним  Ергићем . Овом приликом ћемо заједно тражити начин на који свако од нас може да допринесе већем разумевању и благости према другима.

Округли сто ће бити прилика  да млади погледају кратак филм „Позитивна страна навијања“ Дамњана Тадића, који се на интересантан начин бави разлучивањем навијача од хулигана и различитим погледима на њих од стране стручних лица, али и самих навијача.

Звездаријада,  која се трећу годину за редом одржава у звездарским средњим школама,  има за циљ да својим садржајима из области културе, уметности, креативних идеја, садржајима који су маштовити и забавни, временом  оплемени атмосферу у којој млади живе.а