У сусрет Звездаријади

Звездаријада – фестивал културе младих ће се и ове године реализовати у сарадњи са културним установама и средњим школама на нашој општини. Млади из целог Београда ће имати прилике да кроз бројне активности искажу своје таленте, интересовања и  вештине.  Уз добру забаву, моћи ће и да овладају неким новим знањима и умећима. У сарадњи са познатим стручњацима из различитих области одрж аће се и низ предавања и радионица са циљем оснаживања ученика.

У среду, 29. фебруара, у Градској општини Звездара, проф. др. Милан Мађарев, наш познати театролог, драматург, писац, позоришни и радио редитељ, одржао је предавање на тему  Сценски наступ за учеснике Звездаријаде.  Милан Маџарев је звездарским средњошколцима показао да припрема сваке улоге захтева много удубљивања у само дело, време и тренутак у ком се радња одвија. Такође, свака улога захтева и буђење емоција, знаних и незнаних, које кријемо дубоко у себи. Научио их је, да и за само једну сцену, треба спознати и упознати себе и глумити ИСКРЕНО.  

Разоткрио им је како да победе трему, како да мотивишу другаре да наступају пред публиком, како да доделе улоге, а не направе грешку.

Била је то радионица пуна спонтаности (о којој  је господин Маџарев, такође, говорио), пуна изненађења. Била је то радионица која треба да се понови, али да, као и свака добра улога која се игра много пута – буде сваки пут другачија!