Тајне мехурића

211114-tajnamehurica3Поводом Међународног дана детета у Фармацеутско физиотерапеутској школи је одржана радионица израде сапуна под називом „Тајне мехурића”.
Ученици основних и средњих школа и њихови наставници хемије су имали прилику да се детаљније упознају са процесом сапонификације, разреше дилеме како сапуни отклањају нечистоће са коже, сазнају какав је утицај лековитог биља на суву, мешовиту и масну кожу и прођу кроз технолошки процес израде сапуна.
Биљана Васић и Смиљана Соларов, обе магистри фармације и професорке у Школи, су осмислиле и реализовале радионицу. Да утисак буде комплетнији и знања већа, побринули су се њихови асистенти, ученици ове школе: Никола Стојановић, Јелена Поткоњак, Снежана Карановић и Теодора Васић.
Вешто су упућивали госте у тајне израде сапуна, помагали у припремама, саветовали за употребу природних боја и мирисних нота и помагали да сапуне излију у калупе, охладе и упакују.
Наставници и директорка Фармацеутско физиотерапеутске школе су још једном показали како изгледа добра школа, школа која брине, која развија и која воли. Сјајни услови у школској лабораторији, гостољубивост домаћина, међусобна сарадња и размена је допринела да сви понесу лепе утиске са овог дружења.