ТАКМИЧЕЊЕ У РЕЦИТОВАЊУ

У уторак, 18. марта 2014. године, у Пан театру ће се одржати такмичење у рецитовању, за ученике основних и средњих школа. Такмичење под називом Наслони ухо на песму, организују Пријатељи деце Звездаре и Одељење за друштвене делатности Градске општине Звездара, у оквиру редовног програма Пријатеља деце и Звездаријаде фестивала културе младих. На овом уметничком такмичењу ће наступити 77 ученика, и то 46 основаца и 31 средњошколац.
Говорити течно, изражајно, сликовито, удахнути живот у слова и речи… није нимало лак задатак. Неопходно је прво добро научити текст, а затим водити рачуна о дикцији, акценту, паузама, дисању како би се пренела порука и дочарале емоције. Гете је истицао врлине рецитације, наглашавајуђи да текст треба тако научити и говорити као да долази из срца (http://recitovanjevolim.wordpress.com/).
Жири ће радити у саставу: Страхиња Савић, редитељ, Јелена Матијашевић, глумица, и Жељка Шаин Милошевић, начелница Библиотеке Вук Караџић. Комплетан програм може се преузети овде Recitatori_MladjiUzrast2014Рецитатори – програм,СРЕДЊИ УЗРАСТRecitatori_StarijiUzrast2014
Сви учесници ће добити чланску карту Библиотеке Вук Караџић, а победници ће бити награђени књигама и похвалницама.