СЕСТРЕ

Филмом Сестре започеће трибина за средњошколце и професионалце који брину о њиховом правилном развоју под називом Борба против трговине људима. Трибина се одржава 29.11.2012. године, у 13:00, у УК Вук Караџић, на сцени Александар Поповић.
Трибину организују МУПРС, МПНТР, Међународна организација за миграције, Црвени крст Србије и ГО Звездара, уз велику захвалност УК „Вук Караџић“ на уступљеном простору.
У првом делу ће се погледати филм познате глумице Бојане Маљевић и продуцентске куће Monteroyal Pictures који представља допринос уметника у борби против трговине људима. Сценарио за филм који је настао на основу истинитих догађаја написао је Владимир Паскаљевић, а финансиран је од стране Међународне организације за миграције, ЕУ и Владе РС. Главне глумице су дебитанткиње у филму, али су одлично пренеле емоције и добиле бројне награде.  Филм траје 83 минута и отвара 83 нове теме из домена борбе против трговине људима.
У другом делу ће се младима обратити волонтери ЦК и одговорити на њихова питања и недоумице. Представница Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Гордана Меденица ће младе упознати са активностима Јединице за превенцију насиља.
У трећем делу ће стручњаци дати конкретне савете и упутства професионалцима.
Tрговина људима једна од три најпрофитабилније криминалне делатности, која најдрастичније угрожава основна људска права – право на живот, на слободу избора, на слободу кретања…