САВЕТИ ЗА ТИНЕЈЏЕРЕ

У Фармацеутско-физиотерапеутској школи је у петак, 12. априла 2013. године, организована манифестација Козметичко стваралаштво у оквиру Звездаријаде – фестивала културе младих. У недељи у којој су обележавали 10 година рада, ученици и наставници школе која је ове године добила Светосавскиу награду за посебан допринос у развоју образовања и васпитања, угостили су ученике и наставнике основних и средњих школа са Звездаре. Организоване су три радионице у оквиру којих су млади могли дискутују на тему исхране и неге коже у тинејџерском узрасту и добију конкретне савете како да искористе дарове природе и сами направе препарате за негу коже.
Радионици Правилна исхрана у школском узрасту и утицај на кожу, коју је водила Рената Дероња, лекар специјалиста хигијене са медицинском екологијом, субспецијалиста исхране присуствовали су ученици Шесте и Седме београдске гимназије, Техноарта, ОШ „Стеван Синђелић“ и ОШ „Десанка Максимовић“.
Нега коже тинејџера,  интерактивно предавање Сање Вуков, струковног естетичара козметичара, слушали су ученици ОШ „Иван Горан Ковачић“, ОШ „Владислав Петковић Дис“, ОШ „Драгојло Дудић“, ОШ „Марија Бурсаћ“, Шесте београдске гимназије и Техноарта.
Савете о практичној изради препарата за негу коже под називом Лепота кухиње, у организацији  Јелене Миленковић, магистра фармације и Андријане Кнежевић, такође, магистра фармације, слушали су млади из ОШ „Павле савић“, ОШ „Иван Горан Ковачић“, Ош „Деспот Стефан Лазаревић“, ОШ „Владислав Петковић Дис“ и Техноарта.
Утиске младих најбоље илуструје пост Радмиле Додер, ученице Шесте београдске гимназије, на фејсбук страни пројекта Grab your future, који реализују звездарски средњошколци:
Козметичко стваралаштво у оквиру Звездаријаде – фестивала културе младих је одржано данас у Фармацеутско физиотерапеутској школи. Многобројне активности које су обележиле овај догађај омогућиле су младима да уживају и науче нешто ново. Неко је напустио ову манифестацију нашминкан, неко је одлучио да ће надаље да више води рачуна о свом здрављу, многи су сазнали штошта о заблудама везаним за исхрану, негу коже….А неки можда управо овога трена праве маску од банане, меда и млека која ће учинити да њихова кожа изгледа лепше као и то да буде здравија.Такође доста нових познанства, сутра можда пријатељства? Све у свему манифестација у којој су сви заиста уживали!“