Рок фест

ПредНаступУ петак, 18. децембра 2015. године, у Шестој Београдској гимназији, са почетком у 20 часова, одржаће се Рок фест, у оквиру Звездаријаде фестивала културе младих. Омладински музички бендови ће имати прилику да покажу своје музичко умеће и освоје вредне награде. Жири у саставу Душан Дуда Безуха, гитариста, продуцент и композитор, Зденко Колар, некадашњи гитариста групе Идоли, и Златко Бокун, гитариста групе Плутониа, ће имати тежак и леп задатак да прогласе најбоље рок бендове на Звездари. Пријавили су се бендови из Шесте београдске гимназије, Фармацеутско физиотерапеутске школе и Седме београдске гимназије.
Манифестацију ће отворити звездарски аматерски хор, који је три месеца припремала Душка Кисин, професорка музичке културе. Хор је започео са радом у октобру, као нова програмска активност у оквиру Звездаријаде фестивала културе младих, а његови чланови су ученици звездарских средњих школа и студенти. Свој музички опус представиће и београдски рок бенд Плутониа и показати средњошколцима да музика и учење иду заједно, јер је гитариста групе наш познати хирург у Градској болници на Звездари Златко Бокун, бивши ученик Шесте београдске гимназије.
Програм ће водити Милица Мајкић и Матеа Милосављевић, младе глумице које су имале запажене улоге у награђиваном филму Поред мене, који још увек осваја тинејџере широм Србије.
У току вечери ће се доделити награде најбољим младим ауторима који су учествовали на конкурсима у области сликарства, стрипа, фотографије и плаката.
Најбољи бендови ће бити награђени вредним наградама – за прво место –ваучером од 12.000,00 динара, за друго место – 10.000,00 динара и треће место 8.000,00 динара.