ПРОГРАМИРАЊЕ

Gradjevinsko tehnicka skolaУ суботу, 1. децембра 2012.године, одржан је први сусрет будућих младих програмера у Грађевинско-техничкој школи. Основама програмирања учиће их Александар Тасић, професор математике и информатике. Циљ овог курса је да млади науче најважније о програмирању, упуте се на бесплатне и доступне образовне садржаје које се могу наћи на Интернету и кроз синтаксу PHP и HTML науче основама технике програмирања.
Научиће да се програмирање састоји од неколио фаза: дефинисање проблема или задатка, темељна анализа проблема, само пројектовање, имплементација решења, тестирање, верификација и одржавање, односно усаврашавање и даљи развој програма. Млади ће добити информације из сваке од наведених области, практично вежбати кроз конкретне, једноставне примере и бити оспособљени да се даље самостално усавршавају.
На првом часу су млади учили синтаксу HTML, подсетили се шта је тоGradjevinsko tehnicka skola интернет, веб сајт и припремали софтверско окружење за даљи рад. Водитељ радионица ће са младима бити у постојаној електронској комуникацији и достављати им материјале за учење и радне задатке.