ПРЕДУЗЕТНИШТВОМ ДО БУДУЋНОСТИ

180214-preduzetnistvo1У уторак и среду, 18. и 19. фебруара, у Великој сали Градске општине Звездара, за звездарске основце и средњошколце, се реализује радионица Предузетништво и ученичке компаније, коју води Тома Алавања, дипл.економиста менаџмента у здравству, наставник у Зуботехничкој школи. У веома радној атмосфери, 49 ученика звездарских школа имају прилику да стекну основне информације о оснивању ученичке компаније. Знања и предузетничке вештине стичу кроз тимски рад, осмишљавајући конкретну компанију, њену организацију, механизме пословања, испитујући тржиште и правећи бизнис план…
180214-preduzetnistvo2Циљ ове радионице јесте да се подстакне критичко мишљење код младих, креативност, иновативност, развијање и неговање предузетничког духа. Циљ је и да кроз размену идеја утиче на стварање нових пословних пројеката не би ли им се омогућило брже запошљавање управо преко започињања сопственог бизниса.
180214-preduzetnistvo3Рад у ученичкиим компанијама у школама ће омогућити младима стицање праксе у управљању предузећима, као и у изради и пласирању различитих производа. Учествовањем у свим фазама функционисања једне ученичке компаније биће оснажени да се смелије упусте у личне пословне подухвате.
Након два дана радионичарског рада у општини, младе очекује самосталан рад у школи, уз онлајн консултације, а 7. марта у Фармацеутско физиотерапеутској школи ће имати прилике да представе планове своје компаније и упознају се са радом већ препознате и више пута награђиване ученичке компаније Фармацеутско физиотерапеутске школе.
Радионице предузетништва су део пројекта „Јасно и гласно”, који Градска општина Звездара реализује у сарадњи са Пријатељима деце Звездаре и Канцеларијом за борбу против криминала и дроге УН – Иницијатива младих, као део Звездаријаде, фестивала културе младих.