Први глас Звездаре

DSC_1162 У среду, 28. априла, на сцени „Култ“ у Установи културе „Вук Караџић“, у организацији Градске општине Звездара, одржано је треће музичко такмичење „Први глас Звездаре“, у оквиру „Звездаријада 2015“- фестивала културе младих.
На такмичење су се пријавили ученици звездарских основних и средњих школа, потпомогнути учесницима из Школе за негу лепоте, који су DSC_1213показали изванредан таленат за певање и сценски наступ. Млади извођачи су занимљивим наступима представили рок и поп, као и етно песме домаћих и страних аутора и омогућили присутним гледаоцима квалитетно тросатно дружење и уживање.
По први пут, на Првом гласу Звездаре представили су се и ученици звездарских основних школа и то: „1300 каплара“, „Иван Горан Ковачић“, „Деспот Стефан Лазаревић“ и „Павле Савић“.
DSC_1066Ученици средњих школа су се пријавили у већем броју, па је свој таленат представило 25 ученика Шесте београдске гимназије, Седме београдске гимназије, Фармацеутско-физиотерапеутске школе, Грађевинско- техничке школе, Зуботехничке школе и Школе за негу лепоте.
Стручни жири у чијем су саставу били Душан Дуда Безуха, познати музичар и композитор, Немања Михајловић, композитор и музички продуцент и Бојана Машковић, професорка музичке уметности и певања у средњој школи „Артимедија” и композиторка, је имао веома тежак задатак да донесе одлуку о победницима.
DSC_1213На основу интерпретације, прецизности у извођењу музичких композиција, али и емотивности, слободе и оригиналности, жири је одлучио да у категорији основних школа прву награду добије Владислава Јајчевић из ОШ „1300 каплара”, другу награду Нађа Поточник из ОШ „Иван Горан Ковачић” и трећу Сара Стефана Ђукановић из ОШ „Павле Савић”.
DSC_1212У категорији средњих школа прво место су поделиле Ива Пажин и Лидија Црнобрња, обе из Шесте београдске гимназије, другу награду добиле су Лидија Граовац из Школе за негу лепоте, Невена Лековић из Шесте београдске гимназије и Бојана Здравковић из Седме београдске гимназије. Чланови жирија су одлучили да треће место поделе Анђела Узуновић из Грађевинско-техничке школе, Јана Бацић и Мила Марјановић, обе из Седме београдске гимназије.
DSC_1106Ове године, која се издвојила по квалитету наступа највећег броја учесника, додељене су и друге награде. Специјалну награду стручног жирија за наступ и изузетне музичке способности добила је Ана Марковић из Шесте београдске гимназије, награду за најбољи сценски наступ Тамара Милојковић из Грађевинско-техничке школе и награду за најбољи акустични дуо Слађана Самарџић и Јанко Теофиловић.
Победници такмичења су добили као награде књиге и повеље, а освајачи првог места могућност да сниме песму у професионалном музичком студију.