ПРВИ ГЛАС ЗВЕЗДАРЕ

AnaУ уторак, 15. априла 2014. године, у УК „Вук Караџић“, у 14:00 часова, на сцени Култ, одржаће се Први глас Звездаре, у оквиру Звездаријаде, фестивала културе младих. Пријавило се 37 младих такмичара из београдских средњих школа. Жири ће одлучивати у саставу:
Душан Дуда Безуха, познати музичар и композитор. Био је члан група Тилт, Сунцокрет, свирао са Бајагом, групом Алиса, Ђолетом Балашевићем… Са Владом Дивљаном је радио музику за филм „Три палме за две битанге и рибицу“, продуцирао за групу Викторија и издао два соло албума. Паралелно свира са „Зоном Б“ и како сам каже: “Свирам због заједничког задовољства музицирања са другарима из бенда музике као што је блуз. Блуз је музика специфичног израза и форме, савршена за изражавање емоција.” Такође ради и у сатиричном кабареу „Ја певам свој блуз“, са Гораном Султановићем и Александром Грујићем. Дискографија му је многобројна, а за најдраже снимке сматра оне са „Зоном Б“ (преузето са сајта http://produkcijaimastering.com/dusanbezuha.aspx)
Милена Тамбурић, студенткиња Филолошког факултета и учесница многобројних музичких такмичења. Завршила је основну музичку школу, одсек виолина, и уписала соло певање. Члан је хора РТС 11 година. Више пута је победила на општинском и градском такмичењу Златна сирена,  а 2009. године је изабрана да пева химну Србије на отварању Универзијаде. Учесница је музичког такмичења Х фактор, тренутно наступа са бендом Домино.
Немања Михајловић, млади композитор и музички продуцент. завршио је средњу уметничку школу Артимедиа, као стипендиста музичког смера. Учествовао је на многим фестивалима широм Србије и региона, на којима су песме, чији је он аутор, пролазиле врло запажено и освајале разне награде. Компоновао је музику за филм Ми можемо све. Предавао је основе музичке продукције и снимања у студију на Мини музичкој академији.
Програм ће већ традиционално водити Бојана Ђурашковић, сада ученица треће године Шесте београдске гимназије, и Андреја Антанасијевић, ученик завршне године Седме београдске гимназије. Програм наступа се може преузети овдеPrvi glas Zvezdare 2014c