Почеле радионице креативног писања

У Шестој београдској гимназији је 22. октобра 2019. одржана прва радионица креативног писања на овогодишњој Звездаријади – фестивалу културе младих.
Ученици Шесте, Седме београдске гимназије, Медицинске школе на Звездари и Фармацеутско-физиотерапеутске школе учествовали су у првој радионици, укупно њих 30. Међу новопридошлим, било је и и старих полазника радионица који су учинили да се ишчекивање врло брзо претвори у креативну и радну атмосферу.
Тема прве радионице била је припрема за писање. Разговарало се о интересовањима полазника, њиховим ставовима по различитим друштвеним и језичким питањима, о томе чиме се руководе у одабиру грађе и шта све може бити грађа за писање.
Радионице креативног писања води Радица Смиљковић. Следећа радионица заказана је за 30. октобар, у Медицинској школи на Звездари, у 16 часова.
У оквиру књижевног стваралаштва расписан је наградни Конкурс за најуспешнију кратку  причу и песму. Млади, узраста од 15 до 25 година, могу своје радове да пошаљу на адресу riznicareci@gmail.com до 15. марта 2020. године.
Организатор активности у оквиру књижевног стваралаштва је удружење Ризница речи, које су основали звездарски наставници књижевности, новинари и писци, а покровитељ фестивала је Градска општина Звездара.