ПОЗОРИШНЕ МИНИЈАТУРЕ

DSC_0558У уторак, 8. априла 2014. године, у МЗ Липов лад, на сцени позоришта Пан театар, одржано је такмичење драмских група у оквиру Фестивала кратких драмских форми деце и младих Београда и Звездаријаде, фестивала културе младих. Наступиле су драмске групе ОШ Вељко Дугошевић, ОШ Павле Савић, ОШ Иван Горан Ковачић, DSC_0573Плесни клуб Ред Стар и ученици Средње балетске школе Лујо Давичо.
Селектор фестивала Милица Пилетић, драмски писац и сценариста, је председница жирија, у чијем саставу су биле и Весна Петровић Урошевић, директорка Дечјег позоришног фестивала Позориште Звездариште и Пејана Буловић, члан Организационог одбора Дечјег позоришног фестивала Позориште Звездариште. Жири је донео следеће одлуке:
DSC_0580У категорији млађи основношколски узраст прво место и пласман на градски ниво такмичења је освојила драмска група Ред стар, са представом Модерна Црвенкапа. Млади глумци, Михаило Илић, који је глумио страшног вука, и Ненад Степановић, у улози савремене баке, су добили награду за оригиналну интерпретацију познатих ликова из бајке. Ова представа је проглашена за најкомплетнију представу фестивала.
У категорији старији основношколски узраст прво место је освојила представа Кутија, у извођењу драмске групе Приче из ОШ Павле Савић. Ученик седмог разреда Предраг Милосављевић је освојио награду за најбољу мушку улогу.
Друго место су освојили ученици ОШ Вељко Дугошевић, са представом Адвокатов бранилац, а треће драмска група Тиквице из ОШ Иван Горан Ковачић.
2014408112426_1AСредња балетска школа Лујо Давичои је једина наступила у категорији средњошколаца. Публику и жири је импресионирала Јована Михић, ученица прве године, која је глумила Лилилку у монодрами на текст Драгослава Михајловића, Мене нико не воли. Јована је добила награду за најбољу женску улогу. Посебан печат представи дала је и балерина Анђелка Дамјановић, као и Милош Богдановић и Невена Антић, који су свирајући кавал и фрулу, били задужени за музичке чаролије.
Драмски педагози Наташа Станојковић, Љиљана Тадић, Немања Глинтић,2014408112055 Ивана Перић и Драгана Илић су са својим драмским групама приредили једно дивно позоришно преподне присутним гледаоцима, показали висок степен креативности и на прави начин представили своје школе. Извештај жирија се може преузети овде Izvestaj sa Opstinskog takmicenja KDF 2013.14