Позоришне игре деце Звездаре

IMG_20140508_105125Крајем прошле недеље је у Установи културе „Вук Караџић“, на сцени „Култ“,  одржано такмичење у драмском стваралаштву за основне и средње школе. Ово такмичење је део Позоришних игара деце Звездаре и Звездаријаде – фестивала културе младих.

Основне школе су се такмичиле у четвртак, 8. маја, а средње у петак, 9. маја 2014. године.

IMG_20140508_101436Драмске група из ОШ „Марија Бурсаћ“ је приказала представу „Капетан Џон Пиплфокс“,  ОШ „Јелена Ћетковић“ комедију „Покондирена тиква“ и ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ која је приказала савремену бајку под називом „Лепотица и звер“. Све три представе су изазвале велику пажњу публике коју су чинили звездарски предшколци, основци и родитељи. Прво место освојила је драмска група “The best” из ОШ “Деспот Стефан Лазаревић“ и они ће представљати општину на градском такмичењу – 23. Позоришне игре деце Београда. Драмска група „Лепојке из Хаване“ из ОШ „Марија Бурсаћ“ су освојиле друго место, а треће „Радоснице“ из ОШ „Јелена Ћетковић“.

IMG_20140508_101111У петак, у оквиру Звездаријаде фестивала културе младих, наступило је пет тинејџерских драмских група: Медицинска школа, Геодетска техничка школа, Осма београдска гимназија, Балетска школа „Лујо Давичо“ и драмска група „Триос“. Један од дана за памћење на Звездари, по лепим емоцијама које су изазвале све представе. Млади глумци су показали висок степен креативности, са лакоћом су се кретали по сцени, комуницирали са публиком. За представе Медицинске школе и Осме београдске гимназије тражило се место више, доносиле су се помоћне столице. Одличној атмосфери су допринели и бројни наставници који су, поред другова и родитеља, дошли да подрже ученике и виде их у новом светлу.

Прво место освојиле су представе „Полтрон“, драмске групе „Памет у главу“ из Медицинске школе, и „Тартиф“, Осме београдске гимназије. Друго место су поделиле представе „Само за твоје уши“, драмске секције Геодетско техничке школе, и „И дигитрон је чудо технике“, омладинске драмске групе „Триос“. Представа „Лилика“, у извођењу балетске школе „Лујо Давичо“ је освојила треће место. Извештај жирија се може преузети овде IZVESTAJ PREDSTAVE, тијана