О крилима и љубави

Veljko PlakatРодитељи и наставници ОШ „Вељко Дугошевић“ су прави пример како родитељи и наставници могу и треба да сарађују у корист деце. Уз подршку Градске општине Звездара, написали су пројекат и конкурисали за средства које у оквиру Мреже пријатеља инклузивног образовања додељују Фондација за отворено друштво и ЦИП Центар за интерактивну педагогију. Поводом Дана школе подсећају се на своје улоге у стварању сигурног и безбедног окружења, у којем свако дете напредује у складу са својим капацитетима и способностима.
Доследни родитељи који стварају породицу са ослонцем, чију основу чине љубав,  међусобно поштовање, поверење  и разумевање. Родитељи који показују љубав, негују породичну атмосферу пуну топлине и подршке, и постављају границе. Школа, квалитетна и праведна. Школа за свако дете. Запослени, пуни разумевања и топлине, чаробњаци у обављању педагошког посла, који креирају атмосферу у којој је свако дете заштићено и подржано. И заједница, која ствара услове за умрежавање институција које брину о деци и развија програме подршке развоју сваког детета.
У току недеље, ученици ће учествовати у различитим активностима. Ђаци трећег и петог разреда су се бавили техникама учења и вештили како да организују време за учење и најлакше запамте градиво. Најмлађи су се припремали за велику плесну представу у оквиру централног програма који је заказан за среду, 26.11.2014. године, у 11:00. Преко 400 ученика млађих разреда и предшколци ће заједно плесати и показати да не постоје баријере и границе да сви заједно учествују у школским активностима. Програм ће започети отварањем изложбе Дечјих права.
Подстакнути креативним настваницима, ђаци су илустровали дечја права дефинисана Конвенцијом о правима детета и сликом представили компетенције које треба да има сваки ученик у 21. веку, спреман за будућност и учење током целог живота. Иложба је својеврна порука свима који брину о њиховом развоју да креирају услове који ће им обезбедити да се спремни суоче са изазовима будућности.
У среду, 26. новембра, у 18:00 часова је заказана и ТРИБИНА за родитеље и наставнике на којој ће се информисати и дискутовати о савременим наставним методама и важности осамостаљивања деце у учењу. Трибину модерира Љиљана Лазаревић, професорка разредне наставе у ОШ „Михаило Петровић Алас“ и отворена је за све заинтересоване.