ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА

ОдразУ Библиотеци галерији “Бранко Миљковић” је у понедељак, 23. априла, отворена изложба фотографије. Изложба ће бити отворена до 4.маја. Тема је била слободна, а жири је прогласио три најбоље уметничке и три репортерске фотографије. Одабрани радови поседују свежину, аутентичност, разноликост теме, технички су одлично урађени и воде у свет маште и индивидуалних доживљаја драгоцених животних тренутака.

Жири у саставу, Душанка Новаковић, професор фотографије, Бранислав Јевић, продуцент, и Милан Виријевић, фотограф аматер, су се у категорији Уметничке фотографије сложили да је најбољи рад ученице Шесте београдске гимназије, Ане Стојковић, “Слобода лета”. На другом месту се налази рад Ане Петровић из Шесте београдске гиманзије под називом “У инат”, а на трећем “Без наслова” Страхиње Симића из Техноарта.

У категорији Репортерска фотографија, Вук Радоичић, ученик Седме београдске гимназије, је освојио прво место радом “Акробације”, Страхиња Симић из Техноарта са фотографијом “Деда Мраз проси” друго место, а треће Димитрије Димитријевић из Грађевинско техничке радом “Умор”.