ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА УМЕТНИЧКИХ РАДОВА

У среду, 27. фебруара, у Библиотеци галерији „Бранко Миљковић“ отворена је изложба радова у оквиру ликовног стваралаштва младих – Звездаријада 2013.

Стручни жири који је радио у саставу ТАЊА НИКОЛАЈЕВИЋ ВЕСЕЛИНОВ, академски сликар, самостални уметник (имала је 19 самосталних изложби и учествовала у 150 групних излагања слика, носилац 7 међународних награда), СТЕФАН РОБОВИЋ, академски вајар, сарадник Удружења грађана „Наша деца“ и МИНА СИМИЋ, примењени уметник и студент мастер студија Академије примењених уметности, имао је тежак задатак да од пристиглих радова у области сликарства, вајарства и уметничког дизајна (плакат) изабере најбоље.

Када је сликарство у питању, прво место су освојила два рада истог аутора, Милоша Мирковића, ученика Грађевинско техничке школе, друго место су поделиле Ивана Марјановић из Фармацеутско физиотерапеутске школе и ученица Седме београдске гимназије Мина Зечевић.

За најбоље вајарско дело проглашен је рад ученице Седме београдске гиманзије Александре Стојковић

Друго место су поделили ученик Шесте београдске гимназије Гриорије Попеску и Удружење грађана ,,Наша деца“, док је треће место освојила Хелена Јаковљевић из Шесте београдске гиманазије.

Најбоља идејна решења плаката направили су Ђорђе Милутиновић и Дејан Босиљковић ученици ,,ТЕХНОАРТ Београд“ –  школе за машинство и уметничке занате, који су освојили прво, односно друго место, док је трећа награда припала Радмили Додер и Сари Дмитровић, ученицама Шесте београдске гимназије и Зуботехничке школе.

Сви учесници који су конкурисали, награђени су годишњим чланским картама библиотеке ,,Вук Караџић“, чија је вредност 1.500,00 динара, а победницима ће на свечаности поводом завршетка Звездаријаде бити уручене лепе награде.

За музички део и лепу атмосферу су се побринули Јана Бацић из Седме београдске гимназије и Ненад Јоксимовић из Геодетске школе.