Наступ младих рок група из региона

Screenshot_3 (1)У  организацији Европског удружења наставника Србије Шесте београдске гимназије ГО Звездара и уз подршку Градске општине Звездара и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије одржан је први регионални концерт гимназијалаца из главних градова региона.

Млади средњошколци приказали су свој таленат и музичко знање представивши се публици у свечаној сали Шесте београдске гимназије. Млади музичари изводили су музичке нумере познатих музичких група из региона као и извођача међународних музичких звезда. Овим концертом означен је и званично почетак „Звездаријаде 2017“. Назив ове манифестације је „Музиком за нови почетак“.

21462315_731807260359586_5590638264718193039_nУ програму су учествовале следеће групе које су представљале своје гимназије,градове и државе: Sixt element –гимназија „Јосип Броз Тито“ Скопље,Македонија, Valter-Прва сарајевска гимназија,БиХ, Golobi-гимназија „Јожета Плечника“, Љубљана,Словенија, Abyssia Trio гимназија „Слободан Шкеровић“Подгорица, Црна Гора, The GG-s –„Горњеградска гимназија“ Загреб, Хрватска, Luca- Шеста београдска гимназија, Београд, Србија.

Screenshot_1 (1)Ученици који су наступали као гости боравили су у породицама својих вршњака из Шесте београдске гимназије и уједно обишли наш главни град и упознали се са културно историјским споменицима као и знаменитостима  града Београда.