НАСЛОНИ УХО НА ПЕСМУ

180314-recitatori1У организацији Пријатеља деце Звездаре и Библиотеке „Вук Караџић“, под покровитељством Градске општине Звездара, 18. марта 2014.г. у позоришту „Пан театар“ одржано је Општинско такмичење рецитатора. На такмичењу је учествовало укупно  77 рецитатора из свих 12 основних и 9 средњих школа, и то: млађи узраст – 23 , средњи узраст – 23 и старији узраст – 31 рецитатор. Осим великог интересовања за учешће, овогодишње такмичење карактерише и висок уметнички ниво наступа, нарочито када су у питању рецитатори из средњих школа.
DSC_0273Наступе рецитатора у све три категорије оцењивао је стручни жири у саставу: Страхиња Савић, редитељ, Јелена Матијашевић, глумица и Жељка Шаин Милошевић, начелница Библиотеке „Вук Караџић“.
У складу са пропозицијама, из сваке такмичарске категорије стручни жири је одабрао по 3 најбоља рецитатора који ће општину Звездара представљати на градском такмичењу које ће бити одржано у априлу  2014. године.
У категорији Млађи узраст I награду је освојила Милица Бајчетић 4/7, ОШ “Павле Савић“, која је рецитовала песму  „Свечаност“ – Васка Јукић Марјановић. Милицу је припремала наставница Ивана Боровац.
II награду је освојио Лука Опачић 3/4, ОШ “Ћирило и Методије“, који је рецитовао песму „Како да кажем Ани“ – Даринка Марковић, под стручним надзором наставнице Миланке Ђорђевић.
III награду је освојио Раслав Секуловић 4/2, ОШ “Павле Савић“, који је говорио једну од најлепших песама Душана Радовића,  „Ловац и лав“, уз стручни надзор наставнице Гордане Вранић.
За изузетан наступ похваљени су и Александар Лелић 1/3, ОШ “Иван Горан Ковачић“, педагог Олгица Вукадиновић и Анђелија Миленковић 4/2, ОШ “Ћирило и Методије“, педагог Дејан Гигић.
180314-recitatori2У категорији Средњи узраст I награду је освојила Соња Вуковић  6/1, ОШ “1300 каплара”, која је рецитовала песму Мирослава антића „Рођенданска песма“. Соњу је припремала наставница Тамара Анастасијевић.
II награду је освојила Јелена Јокић 8/4, ОШ “Драгојло Дудић”, који је говорио стихове песме „Не бој се“ – Десанка Максимовић, уз стучну подршку наставнице Маје Рељић.
III награду је освојила Софија Безар 6/4, ОШ “Десанка Максимовић” која је говорила „Песма о керуши“ – Сергеј Јесењин, уз подршку наставнице Дубравке Јеремић.
Похваљена је  Кристина Гачић 6/7, ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“, педагог Драгана Вељковић.
У категорији Старији узраст, I награду је добио Андреја Антанасијевић 4/2, Седма београдска гимназија, који је рецитовао „Не волим те више “ – Жељко Крзнарић, а стручну подршку му је пружала наставница Наталија Поповић.
II награду је освојио Никола Ковачевић 4/5, Геодетско техничка школа, који је рецитовао стихове Мирослава Антића, „Бесмртна песма“, уз подршку настванице Амире Петровић.
III награду је добила Катарина Јовић, ученица друге године Медицинске школе, а говорила је стихове „Сјај у трави“ – Вилијам Вордсворт, наставница Снежана Спасојевић.
Похваљени су и Сара Шаховић 2/2, Седма београдска гимназија, педагог Светлана Бајић, Тодор Димитријевић 1/3, Шеста београдска гимназија, педагог Весна Чолаковић Јовановић и Нина Којадиновић 3/3, Фармацеутско-физиотерапеутска школа, педагог Биљана Петровић.
Сви учесници овог такмичења добили су бесплатне годишње чланске карте за библиотеку а победници и дипломе и књиге.
Искрене честитке победницима, похваљенима и свим учесницима и њиховим наставницима!