ЛЕПО И ЗАБАВНО

DSC_0004У лепој атмосфери, у УК „Вук Караџић“, на сцени Култ, одржано је такмичење средњошколаца у музичком стваралаштву, под називом Први глас Звездаре. Наступи младих су били на веома високом нивоу. Кретали су се на сцени као прави професионалци и пленили гласом. Жири, у саставу Душан Дуда Безуха, Милена Тамбурић и Немања Михајловић, је имао веома тежак задатак. Донели су одлуку да награде већи број учесника, узимајући у обзир и жанр у којем су наступали.
DSC_0047Прво место су поделиле Ана Марковић, ученица Шесте београдске гимназије, и Лана Шојић, ученица Седме београдске гимназије. Ана је певала песму Shelter коју у оригиналној верзији пева позната енглеска певачица Birdy,а Лана песму Alicie Keys If I ain’t got you. По речима чланова жирија, ове девојке су се издвојиле, поред неоспорног талента и беспрекорно изведене песме, јер су успеле да пренесу емоције и остваре дубљи контакт са публиком.
DSC_0002Друго место су поделиле Бојана Здравковић, из Седме, Ивана Павловић, из Шесте београдске гимназије, и Слађана Самарџић из Медицинске школе, а треће Мила Марјановић, из Седме београдске гиманзије, Анђела Узуновић, из Грађевинско техничке школе, и  Лидија Црнобрња, из Шесте београдске гимназије.
DSC_0025У категорији Реп музике награђен је Никола Краснић, из Школе за бродарство, бродоградњу и хидроградњу, који је наступио са ауторском песмом Лаганини.
Ивана Теофиловић, из Фармацеутско физиотерапеутске школе, и дует Татјана Непричић и Марија Јанковић, из Школе за негу лепоте – Београд, су награђене за наступ у категорији Изворна песма.
Награду за најбољи сценски наступ освојила је Тамара Милојковић, из Грађевинско техничке школе. Градска општина Звездара је, у сарадњи са продуцентском кућом Хипнополис, победнике наградила вредним књигама и повељом Звездаријаде. Књигом су награђени и водитељи програма, који овај посао раде трећу годину за редом – Бојана Ђурашковић и Андреја Антанасијевић.
DSC_0012Такмичење је протекло у добром расположењу, а задовољна публика је аплаузом подршке награђивала сваког учесника. Остао је утисак да би оваквих сусрета требало да буде што више, да Београд и Звездара треба да негују и афирмишу благо које имају што чешће. Посебну захвалност дугујемо музичким педагозима и другим наставницима који су ученике припремали за наступ, били им подршка на такмичењу и са њима делили емоције. И наставници ће бити награђени књигама и повељом.