Књижевно стваралаштво – КОНКУРС

gerbera-1250287_1280У оквиру „Звездаријаде“ – фестивала културе младих организоване су бројне активности као подстицај младима да међусобно сарађују, буде креативни дух који им омогућава да спремно ступају у везу са светом и стварношћу, да разумеју његове сложености и разрешавају противуречности, којима је нарочито савремено доба испуњено, да комуницирају са другима уз уважавање различитих гледишта и ставова, али и да умеју да саопште своје идеје на разложан, коректан и толерантан начин.
Своју спремност за овај вид комуникације моћи ће да покажу на радионицама креативног писања које ће бити одржане у Шестој београдској гимназији (28.новембра, од 16 до 20часова), Седмој београдској гимназији (2.децембра, од 16 до 20часова) и Медицинској школи на Звездари (7. децембра, од 16 до 20часова). Обавештавамо вас о конкурсима на којима могу да узму учешће сви заинтересовани од 15 до 25 година, без обзира да ли су учествовали на радионицама или не. Неопходна је благовремена пријава учесника. Пропозиције су наведене у конкурсу. Одлуку о додели прве, друге или треће награде доноси трочлани жири. Награде су вредносни чекови: за прво место 6000,00 динара, за друго, 5000,00 динара и за треће 4000,00. То је укупан фонд за награде. По правилима могу бити додељена два прва, два друга и два трећа места чиме ће фонд за награду бити подељен (прва награда 2х3000,00).
Звездарска кратка прича и поетски текст
На конкурсу за кратку причу и песму учествују кандидати старости од 15 до 25 година.
Пријављивање се врши преко координатора школа или самостално.
Кратке приче треба доставити у дигиталној форми најкасније до 15. децембра на адреси riznicareci@gmail.com  са назнаком за Звездаријаду. Текстове треба послати као посебан документ, писан ћирилицом или латиницом, на српском језику, фонт Times New Roman, величина 12, до 2000 карактера. Тема је слободна.
Један аутор може да достави највише 3 приче; највише 10 радова по школи.
Проглашење најбољих радова је 20. децембра у 18. сати у Библиотеци „Бранко Миљковић“.
Књижевно вече
Дружење са писцем, верујемо да ће то бити дружење са Марком Шелићем Марчелом или неким другим младим аутором, заказано је за 16. децембар у 18 сати у Библиотеци „Бранко Миљковић“.
За организацију свих програмских активности у области Књижевност, задужено је Удружење “Ризница речи”, Одељење за друштвене делатности ГО Звездара и средње школе са Звездаре.
Очекујемо вас!