КОНКУРСИ У ТОКУ

muzicko i dramsko konkursi za net

Такмичење у кратким драмским формама ће се одржати 8. и 9. априла 2014. године. Пропозиције можете преузети овде Propozicije KRATKE DRAMSKE FORME 2014. (1), а формулар за пријављивање овде PRIJAVA KRATKE DRAMSKE FORME`14. Пријављивање је до 2. априла 2014.године.
Такмичење позоришних представа ће се одржати 8. маја 2014. године. Пропозиције можете преузети овде PROPOZICIJE POZORISNE IGRE (PREDSTAVE)`14., а формулар за пријављивање овде PRIJAVA POZORISNE IGRE`14.. Пријављивање је до 30. априла 2014.године.
ВАЖНО: На даљи ниво такмичења могу да се пласирају само позоришне групе са Звездаре. Позоришне групе које нису са Звездаре равноправно учествују на такмичењу, у оквиру Звездаријаде, фестивала културе младих и могу да освоје прво, друго или треће место, те освоје награду, али да би ишли на даљи ниво такмичења морају да се такмиче на својој општини.
За Први глас Звездаре пријављивање је до 9. априла 2014. године на e-mail sonja.stamenovic@zvezdara.org.rs. Пријава треба да садржи име и презиме ученика, назив школе, разред и одељење, број телефона и мејл адресу, назив нумере коју изводи и извођача, уколико има музичку пратњу или пратеће вокале, плесаче, њихова имена и презимена… Уколико изводи ауторску нумеру, нагласити да је ауторска.
plakat Literarni konkursi za netТема за кратке приче ове године је ЈАСНО И ГЛАСНО. Пријем кратких прича је до 1. априла 2014. године, а промоција најуспешнијих и додела награда 10. априла у Библиотеци “Бранко Миљковић”. Кратке приче се достављају у електронској верзији на e-mail sonja.stamenovic@zvezdara.org.rs, писане у MS Word, Times New Roman, величина 12, до 2000 речи.
Песме се достављају до 12. маја.
Пријава за такмичење у беседништву је до 5. маја 2014.године, а такмичење 13. маја. Пријава за ауторску беседу садржи име и презиме аутора, разред и одељење, назив школе коју похађа и филозофски есеј у електронској форми, а пријава за познате беседе садржи име и презиме беседника, разред и одељење, назив школе, назив беседе и име и презиме аутора. Трајање беседа је максимално 4 минуте.