КОНКУРСИ У ОБЛАСТИ ЛИТЕРАРНОГ СТВАРАЛАШТВА

ЗВЕЗДАРСКА КРАТКА ПРИЧА
преузимање
Кратке приче се достављају у дигиталној форми на riznicareci@gmail.com и kultura@zvezdara.org.rs, са назнаком За Звездаријаду – кратка прича, као посебан документ, писан ћирилицом или латиницом, на српском језику, фонт Arial, величина 12, до 2000 карактера. Документ садржи и податке о аутору, име и презиме, број телефона, електронска адреса, назив школе или факултета коју аутор похађа, разред и одељење/година студирања, име и презиме наставника ментора (уколико аутор има ментора и пријава се врши преко школе).
Један аутор може да достави највише 3 приче. Највише 10 радова по школи. Тема је слободна.
Приче се достављају на адресу riznicareci@gmail.com и kultura@zvezdara.org.rs  до 2. децембра 2015.
Проглашење победника 8. децембра 2015. У 13:00, у Библиотеци „Бранко Миљковић“.
ПОЕТСКО ВЕЧЕ НА ЗВЕЗДАРИ
Песме се достављају у дигиталној форми, писан ћирилицом или латиницом, на српском језику, фонт Arial, величина 12,  до 50 редова. Документ садржи и податке о аутору, име и презиме, број телефона, електронска адреса, назив школе или факултета коју аутор похађа, разред и одељење/година студирања, име и презиме наставника ментора (уколико аутор има ментора и пријава се врши преко школе)
Тема је слободна.
Песме се достављају преко школског координатора за Звездаријаду или на адресу riznicareci@gmail.com и kultura@zvezdara.org.rs до 2. децембра 2015.
Проглашење победника 10.децембра 2015. у 18:00, у Библиотеци „Бранко Миљковић“.
КАЗИВАЊЕ СТИХОВА – ТАКМИЧЕЊЕ У РЕЦИТОВАЊУ
Учесници могу да рецитују ауторске стихове или објављене стихове других аутора, не дуже од 4 минута.
Пријављивање се врши преко школског координатора за Звездаријаду или лично електронском поштом на адресу kultura@zvezdara.org.rs. У пријави за рецитовање навести име ученика/студента, назив школе/факултета, име и презиме наставника ментора, назив песме и име песника, електронску адресу и телефон учесника. Пријаве се примају док се не испуни квота од 35 учесника (највише 6 по школи).
Пријављивање рецитатора до 20.новембра 2015.
Такмичење 2. децембра 2015, у великој сали МЗ „Липов лад“ (Пан театар)