Звездаријада 18/19

Градска општина Звездара већ неколико година организује Фестивал културе младих под називом
„Звездаријада“. Манифестација пружа могућност младима да учествују у различитим активностима, стичу знања и вештине из различитих области културе, промовишу своје таленте и развијају креативност. Циљ Звездаријаде је и међусобно упознавање и дружење.
Ове године одржаће се радионице из следећих области:
Звездарске колумне – радионице креативног писања, 2 конкурса: кратка прича и поезија и сусрети са књижевницима;
Први глас Звездаре – радионице певања, аудиција и такмичење у рок/поп и етно/класика жанру;
Покретне слике – од идеје до краткометражног анимираног филма: израда сценарија за анимирани филм, визуелизација кроз стрип, анимација, монтажа и промоција;
Јутјуб – цаке и још понешто.
Све радионице воде познати стручњаци у области културе, а реализоваће се током марта и априла у звездарским средњим школама. За полазнике ових кратких и занимљивих обука су обезбеђени сертификати.
Сви програми су бесплатни за децу и младе од 15 до 25 година и сви имају једнако право и доступност за учешће у програмима манифестације, без дискриминације и издвајања по основу пола, социјалне, културне, етничке, религијске или друге припадности, месту боравка, односно пребивалишта, материјалног или здравственог стања, тешкоћа и сметњи у развоју и инвалидитета, као и по другим основама.
Пријављивање за учешће на радионицама се врши на адресу sonja.stamenovic@zvezdara.org.rs или на адресе организатора, и то:
Звездарске колумне – riznicareci@gmail.com
Први глас Звездаре – jimny.belgrade@gmail.com
Покретне слике и Jутјуб – hypnopolis@gmail.com