ЗВЕЗДАРИЈАДА СЕ ЗАХУКТАВА

PA080661У оквиру Дечије недеље започеле су програмске активности у оквиру Звездаријаде фестивала културе младих. У четвртак, 8. октобра 2015.године, у Седмој београдској гимназији је започела Школа креативног писања, коју води Радица Смиљковић, професорка српског језика и књижевности.Млади из Школе за машинство и уметничке занате – Теноарт, Зуботехничке, Медицинске, Шесте београдске гимназије, Фармацеутско физиотерапеутске и школе домаћина имаће прилике да у пријатном окружењу вежбају и усаврше писање прича, поезије, романа, рекламних текстова, блогова и осталих начина изражавања мишљења, емоција, преношења порука.
PA080657У оквиру првог сусрета, током четворосатног дружења, полазници су размењивали мишљења о језику, о вредности писане речи, начинима на који се данас може остварити комуникација књижевним текстом и направили прве кораке у савладавању  писања текста на задату тему. Изненађење, значајан задатак и занимљивост биле су вежбе које су именовали као ментална гимнастика, неопходне за добро писање. Учесници су се међусобно упознавали, не толико именом и презименом, колико својим текстовима, размишљањима, коментарима о новонасталим текстовима. Дружење, на задовољство свих учесника, се наставља данас на истом месту, од 14 до 18, када ће се разговарати о блогу и вредностима ове форме писања.
Данас се одржава и Козметичко стваралаштво у Фармацеутско физиотерапеутској школи. Ученици основних и средњих школа ће имати могућност да учествују у различитим програмима:
11: 30 и 14:00 Трибина Тетоважа и пирсинг – од забаве до хепатитиса
12:00 – 12:45 и 13:00-13:45 Галенска лабораторија – Израда козметичких препарата
12:00 – 14:00  радионице Козметолошко и дерматолошко саветовалиште
Преглед коже, утврђивање типа и статуса кожe
Нега и декорација ноктију
Нега лица и правилна употреба шминке у тинејџерском добу
Наведене активности се реализују у сарадњи са удружењима Ризница речи и Удружење професионалаца за естетику и очување здравља – ЕстетикПро.