БОЖИЈА ЧЕСТИЦА

Gradjevinsko tehnička školaЗвездаријада – фестивал културе младих почиње!!! У овој школској години је добила ново рухо. Поред традиционалних такмичења, изложби, ревија и наступа, ове године ће млади бити у прилици да учествују у различитим радионицама и школама. А након ревије стваралаштва као финале, најављује се променада најбољих од 31.марта до 5. априла 2013.године, у Установи културе „Вук Караџић“. Тема манифестације је БОЖЈА ЧЕСТИЦА.

У току првог полугодишта средњошколци ће се кроз ваннаставне активности у школама припремати за ревијалне и такмичарске наступе у фебруару и марту. Такође, ће имати прилике да се додатно оснаже учешћем у раду различитих радионица и школа које ће се организовати на нивоу општине. Креативне радионице, школа филма, фотографије креативног писања, сценског наступа, гитаре, информатике… допринеће да млади стекну нова знања и вештине, креативно проведу слободно време, међусобно се упознају и добро забаве.

Прва активност, Округли сто, одржана је у оквиру Дечје недеље, 2. октобра. у Грађевинско техничкој школи. Чланови ученичких парламената звездарских средњих школа су разговарали са председником општине и члановима Општинског већа. У лепој и пријатној атмосфери млади су говорили о проблемима које би требало решавати у наредном периоду, а представљају неодвојиве целине одрастања сваког младог човека –  спорт, образовање и култура.

Од сутра почињу радионице Креативног писања, које води гђа Радица Смиљковић, професор српског језика и књижевности. Радионице ће се реализовати у Библиотеци „Бранко Миљковић“, Булевар краља Александра 298, сваке суботе током октобра и новембра од 10:30 до 12:00. Пријављивање се може извршити на адресу sonja.stamenovic@zvezdara.org.rs