Завршене радионице креативног писања

20151103_180610Радионице креативног писања, одржане 2. и 3. новембра 2015. године у Седмој београдској гимназији, биле су посвећене писању поезије и прозе. Бавили смо се сакупљањем грађе, увођењем јунака у причу, сликањем доживљаја и емоционалног стања јунака. Љубитељи стихова једва су дочекали разговор о поезији. Са великим задовољством су члановима своје групе помогли да заједничким снагама напишу стихове на задату тему.
20151102_144949Полазницима радионице је пријао разговор са Мартом Радовановић, студенткињом Филолошког факултета, одсек за Општу књижевност. Радознали да чују мишљење о радионицама некадашње полазнице „звездарских“ радионица и спремност да прочитају своје текстове пред њом дало је посебну боју овом дружењу. Још једном је вршњачка подршка дала резултат. Несвесни да је крај, питали су када је заказан следећи сусрет.
20151102_144838Нова пријатељства, млади људи који се препознају по својим интересовањима, откривена понека нијанса у техници писања, сопствена моћ у писаној комуникацији уметничким текстом коју нису препознавали свакако су добар резултат.  А тек нам предстоје дружења, на такмичењима, књижевним сусретима, а до тада у преписци из које ће, надамо се, настати добре приче и песме које ће се чути на на тим истим сусретима.
Водитељка радионица
Радица Смиљковић, професорка српског језика и књижевности