ЗАБЕЛЕЖИ ТРЕНУТАК КОЈИ ВОЛИШ

Будући писци

Од првог октобра, сваке суботе, млади и професорка Радица Смиљковић, у оквиру Школе креативног писања активно раде на усвајању основних знања и вештина неопходних за стварање једног књижевног дела. На првим часовима су говорили о правописним недоумицама, конструкцији реченице, планирању процеса настајања једне приче, романа или песме. Затим су откривали важност прикупљања грађе и њено правилно коришћење, учили се тражењу мотива, изради концепције приче, уметничком обликовању текста…

Према речима гђе Смиљковић, дружење младих потенцијалних писаца у Библиотеци „Бранко Миљковић“ постало је право задовољство. Вредно усвајају све сугестије, дају себи довољно простора и слободе и тако су настају одличне приче. Иако понекад поспани, изузетно су креативни и вредни. 

Први месец дружења заокружили су разговором са некадашњим полазником ове радионице. Милош Пистолић, студент књижевности на Филолошком факултету, поделио је са полазницима своја искуства везана за прве стваралачке кораке. Бројна питања, коментари, неспутан, жив разговор сведочили су да гост и полазници имају исто интересовање.

На реду је нови изазов – писање поезије. Већ увелико раде на савладавању технике писања, и припремају програм за лепо дружење са најстаријим суграђанима 6. децембра, у сарадњи са Волонтерским сервисом Звездаре.

Ако желите да осетите сјајну, стваралачку енергију, лепоте дружења и заједничког напредовања, учествујете у припреми програма за наше драге старије суграђане, или једноставно добијете кратке савете како и сами да забележите тренутке које волите, посетите Библиотеку “Бранко Миљковић” у суботу у 10:00, утисци ће бити незаборавни.