ЖУРКА НА ЗВЕЗДАРИ

На сцени Александар Поповић, у Установи културе Вук Караџић, је у среду, 13. марта 2013.године, одржан Рок фест у оквиру Звездаријаде – фестивала културе младих, у организацији Градске општине Звездара. У веома пријатној атмосфери млади рокери су представили своја музичка умећа. Наступило је 14 музичких група, изводећи једну или две нумере. Публика је имала прилике да чује и сјајне ауторске песме и виртуозна извођења композиција познатих музичара. Озвучење и укупна техничка подршка су били на изузетно високом нивоу захваљујући стручњаку Одељења за расвету и звук компаније Skymusic Solutions d.o.o.

На рок такмичењу су учествовали: Leuko Sinopa, Time for a change, Три четвртине, Предатори, Wild Freedom, Enerhim, Андријана и НЕ бенд, Следећа генерација, Евакуациони излаз, Жица, Врелина, Гомила, Знак, Весели октобар…

Са пуно духа и водитељског шарма програм су и ове године водили Бојана
Ђурашковић, ученица Шесте београдске гиманзије, и Андреја Антанасијевић из Седме београдске гиманзије.

На крају музичких наступа девојке плесне група из Шесте београдске гимназије /Ана, Софија, Јелица, Маја, Јулија и Јована су дале посебан печат читавој манифестацији. У осмишљавању кореографије су им помогли инструктори Плесног клуба “Спин” који су сарадници општине и у оквиру Звездаријаде помажу функционисање плесних секција.

Жири у саставу Катарина Азањац Врачар, директорка ОМШ „Владимир Ђорђевић“ и позната флаутискиња, Душан Дуда Безуха, познати гитариста и музички продуцент,  и Немања Михајловић, млади музички продуцент, некадашњи учесник и члан победничке рок групе на Звездаријади 2010.године, је одлучио да прво место припадне бенду Предатори, друго место је освојила група Жица, а треће Врелина.

Предатори су наступали у саставу: Вељко Марковић – гитара, Алекса Милошевић – бас гитара и вокал, Павле Савић – бубњеви и Богдан Стоиљковић – гитара, ученици Шесте београдске гимназије. Извели су ауторску композицију Пут 66. Предатори наступају на фестивалима и организују  клупске свирке.  Вељко, Павле и Алекса су чланови прошлогодишње победничке групе „Импулс“.

Рок састав Жица је свирао у саставу: Виктор Михајловић, гитара и пратећи вокал, Милош Милошевић, главни вокал, Павле Савић, бубњеви, и Алекса Крстић- бас гитара. Сви похађају Шесту београдску гимназију. И они су наступили са ауторском песмом Никад сам.

Врелину чине Дејан Павловић – бас гитара, Марко Чакован, гитара, Немања Терић, бубњеви, Немања Кнежевић, гитара и Игор Гајић – вокал, из Зуботехничке школе. Представили су се извођењем песмама Rock you like a hurricane  од Scorpions и Пустиња од YU групе.

Група Врелина је и прошле године освојила друго место на Рок фесту, Звездаријада 2012.

Професионалци фотографске радње Фото Виктор су снимали Рок фест и Први глас Звездаре и сви учесници ће добити зебележени видео запис.