Анимирани филм

Да би се написао добар сценарио за филм, нису довољни само таленат и машта. Учеснике Звездаријаде, поред тога што инспиришу својим досадашњим радом у драматургији и филмској индустрији, Милица Пилетић и Бранислав Јевић сјајно воде кроз техничка, више занатска правила, израде сценарија. Како осмислити добру причу, привлачну и узбудљиву, коју тему изабрати, конципирати аутентичне и убедљиве ликове, које технике, правила и стратегије користити да се изгради план и композиција сценарија…  су теме којима су се млади бавили у динамичној и радној атмосфери у Шестој београдској гимназији и просторијама Хипнополиса.  Приче инициране на другој радионици и дорађене на трећој, финално су дискутоване на четвртој радионици и полазници су упућени како да их припреме за следећу, последњу. Радило на неким поједностављењима, скраћењима, прилагођавању форми која је потребна за медиј и жанр – кратки анимирани филм.
Издвојило се осам прича. Свих осам прича ће у уторак, на последњој радионици бити представљено. Свако од полазника – представиће своју причу. Тада ће водитељи радионица (предавач Милица Пилетић, креатор Бранислав Јевић и предавач Стеван Филиповић) одредити шта и како ће се на последњој радионици завршно обрадити у сценарио за кратки анимирани филм, а шта у сценарио за тизер-трејлер.
Уколико то техничке могућности буду допуштале, направиће се 4 кратка анимирана филма и 4 трејлера. Ово ће се коначно одлучити и у договору са полазницима јер ће вероватно захтевати и нешто више рада, од првобитно предвиђеног. Радионице реализује продуцентка кућа Хипнополис, а покровитељ је Градска општина Звездара.